Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093
Inloggen0
Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093

Domaine Baud Côtes du Jura Chardonnay Les Prémices 2018

Domaine Baud Côtes du Jura Chardonnay Les Prémices 2018
Productomschrijving

Domaine Baud is een familiebedrijf dat al in 1742 werd opgericht en inmiddels door de 9e generatie wordt gerund. Baud maakt wijnen die de vele facetten van de Franse streek Jura goed laten zien. Baud maakt wijnen in de voor de Jura kenmerkende oxidatieve stijl én wijnen in een niet-oxidatieve, Bourgondische stijl.

Afkomstig uit de appellatie Côtes du Jura. De bodems bevatten hier veel mergel en kalksteen. Voor de wijn worden de oudste wijnstokken gebruikt, die zijn aangeplant in de jaren ’30.

De druiven worden vergist in gebruikte, eikenhouten vaten uit Condrieu (Noord Rhone). Daarna rijpt de wijn 20 maanden in dezelfde vaten. Deze Jura-wijn is gemaakt in een niet-oxidatieve stijl (‘ouillé’). De wijn die verdampt uit de vaten wordt regelmatig aangevuld. Dit proces is gangbaar in vrijwel alle wijnstreken buiten de Jura, waaronder de Bourgogne. De notige tonen zijn een combinatie van het terroir (de mergelbodems) en de natuurlijke gisten in deze streek.

Productspecificaties

Kleur wijn
wit
Soort wijn
droog
Alcohol
14 %
Druiven
Chardonnay
Inhoud fles
0,75 l
Gerechten
Rijke vis gerechten, wit vlees
Drinktemperatuur
10-12 °C
Karakter
Complex en zuiver
Bewaardadvies
Nu op dronk, tot minimaal 10 jaar na de oogst

Eerder bekeken

Domaine Baud Côtes du Jura Chardonnay Les Prémices 2018
Domaine BaudCôtes du Jura Chardonnay Les Prémices 2018

De druiven worden vergist in gebruikte, eikenhouten vaten uit Condrieu. Daarna rijpt de wijn 20 maanden in dezelfde vaten. Deze Jura-wijn is gemaakt in een niet-oxidatieve stijl (‘ouillé’). Qua stijl gemaakt als een Bourgogne!

Op voorraad
€18,95 Incl. btw
Toevoegen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking