Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093
Inloggen0
Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093

Quinta Do Noval Vintage Port 2019

Productomschrijving

Quinta do Noval behoord tot de top wijnbedrijven gevestigd in de Douro vallei in Portugal. Met name op het gebied van Vintage Port wordt Noval hoog gewaardeerd door wijnliefhebbers en wijncritici. Regelmatig ontvangt het wijnhuis hoge scores in (blind)proeverijen en na het proeven tijdens introductie van de nieuwe jaargang. 

Evenwicht, finesse en elegantie kenmerken de Vintage Ports van Quinta Do Noval. Elke jaargang wordt alleen gemaakt als de kwaliteit voldoet aan de strenge eisen voor declaratie en de naam Quinta do Noval waardig is.

De druiven worden te voet geperst om de most te verkrijgen en worden opgeslagen in traditionele stenen vaten van Noval. Dit om de best mogelijke extractie van aroma's, kleur en tannines tijdens de fermentatie te garanderen. De port rijpt 18 maanden in grote houten vaten in de van airconditioning voorziene kelders van Noval voordat hij wordt gebotteld.

Vintage 2019

Het resultaat is een productie van 2780 kisten van 6 flessen (totaal 16.680 flessen) en dat is 14% van de totale productie van Quinta Do Noval.

2019 werd gekenmerkt door een zachte winter en over het algemeen droge omstandigheden, met bijna geen regen van mei tot eind augustus. Terwijl in veel delen van Europa wijnboeren te maken hadden met hittegolven en hoewel we van langdurig zonnig weer genoten, waren de zomertemperaturen in de Douro dit jaar gelukkig lager dan normaal, waardoor de afwezigheid van regen gemakkelijker te verdragen is voor de wijnstokken. Bovendien beperkte een lage luchtvochtigheid de mogelijkheid tot ziektes in de wijngaarden en konden er mooie gezonde druiven worden geplukt. 

De oogst begon op 9 september voor de rode variëteiten. De oogstomstandigheden waren ideaal, met gematigde temperaturen en over het algemeen droog weer. Een kleine hoeveelheid  regen viel op 21/22 september en later tussen 14 en 17 oktober.
Na 6 weken plukken was op 18 oktober alles klaar met oogsten. Het was een lange oogst, maar dit is niet ongebruikelijk in de Douro, waar de diversiteit aan druivensoorten, aspecten en hoogtes resulteert in verschillende pluktijden voor elk specifiek perceel. Deze diversiteit vormt een uitdaging voor het technische team, maar ook een ongelooflijke rijkdom, die complexiteit en karakter toevoegt aan de wijnen van Quinta do Noval.


De 2019 is aromatisch, intens en complex in smaak. De verfijnde balans en tannines dragen ​​bij aan goed gestructureerde Port met een lang bewaarpotentieel. Hieronder de link naar de introductie video van Christian Seely (managing director of Quinta Do Noval ) over Vintage 2019:

https://www.youtube.com/watch?v=gLPPziRhMco

Productspecificaties

Kleur wijn
Rood
Soort wijn
Versterkt
Alcohol
20 %
Druiven
Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinto Cão, Sousão
Inhoud fles
0,75 l
Gerechten
Harde kazen, Chocolade mousse
Drinktemperatuur
16-18 °C
Karakter
Vol en complex
Bewaardadvies
Nu op dronk, tot minimaal 2040

Eerder bekeken

Quinta Do Noval  Vintage Port 2019
Quinta Do Noval Vintage Port 2019

Quinta Do Noval Vintage Port 2019. Totale productie van 2780 kisten van 6 flessen (totaal 16.680 flessen = 14% van de totale productie van Quinta Do Noval). Robert Parker 97/100

Op voorraad
€79,95 Incl. btw
Toevoegen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking