Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093
Inloggen0
Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093

Krug Champagne Clos du Mesnil Blanc de Blancs Brut 2008

Krug Champagne Clos du Mesnil Blanc de Blancs Brut 2008
Productomschrijving

Na een aankoop in 1971 van vijftien wijngaarden in Mesnil-sur-Oger, het meest vermaarde dorp in de Champagne voor chardonnay, ontdekten Rémi en Henri Krug dat daar een ommuurde wijngaard midden in het dorp bij hoorde. De muur was voorzien van een oude inscriptie ‘In het jaar 1698 is deze muur gebouwd […] en zijn de wijngaarden geplant door Gaspard Jannin, zoon van Claude’. Door de unieke aanpak van Krug om iedere wijngaard individueel te vinificeren kwam de uitzonderlijke kwaliteit van deze 1,84 hectare aan het licht. Krug Clos de Mesnil is de puurste expressie van chardonnay, een Blanc de Blancs die de individualiteit, puurheid en intensiteit van één druif, één wijngaard en één jaar bottelt.

Een delicate neus met aroma’s van citrus, zoete gerstemout en gedroogd fruit. Vol frisheid en mooi in balans. Gul en rond met een schitterende intensiteit. De eerste indruk met smaken van madeleines en brioche maakt ruimte voor tonen van patisserie, tarte tatin, citroenmeringue, bittere sinaasappel en een vleujge specerijen.

Krug Clos du Mesnil 2008 gaat heerlijk samen met vis of zeevruchten, zoals bot in saffraansaus, snoekbaarsfilet met beurre blanc, gegrilde coquilles of tonijncarpaccio, maar ook met verfijnde vleesgerechten zoals blanquette de veau.

Krug drink je het beste tussen 9 en 12 graden Celsius uit een glas voor witte Bourgogne wijn.

Eerder bekeken

Krug Champagne Clos du Mesnil Blanc de Blancs Brut 2008
KrugChampagne Clos du Mesnil Blanc de Blancs Brut 2008

Een delicate neus met aroma’s van citrus, zoete gerstemout en gedroogd fruit. Vol frisheid en mooi in balans. Gul en rond met een schitterende intensiteit. De eerste indruk met smaken van madeleines en brioche maakt ruimte voor tonen van patisserie, tart

Op voorraad
€2.295,00 Incl. btw
Toevoegen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking