Juan Gil
Bodegas Juan Gil is een gerenommeerd familie-wijnhuis uit Jumilla (Murcia), opgericht in 1916 door Juan Gil Giménez. In de loop van vier generaties heeft de familie Gil de oude traditie gecombineerd met moderne technologieën, en zich ontwikkeld tot een van de meest toonaangevende producenten van Jumilla.
Terroir en wijngaarden
De wijngaarden van Juan Gil liggen op grote hoogte (700–850 m) op zanderige en kalkrijke, stenige bodems — omstandigheden die ideaal zijn voor de inheemse Monastrelldruif, het hart van bijna al hun rode wijnen. Dankzij het droge klimaat (hoge temperaturen, weinig regen) ontwikkelen de druiven geconcentreerde aroma’s en krachtig karakter.
Druiven & stijl
De kern van Juan Gil’s wijnen is Monastrell, aangevuld met kleinere aanplant van Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot en Petit Verdot. Deze druiven worden met zorg geoogst en gevinifieerd in moderne faciliteiten: temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks, strikte hygiëne en gecontroleerde rijping in eikenvaten.
Bodegas Juan Gil, Silver Label (BIO) 2022 heeft een diepe, paarsrode kleur. De geur is intens en uitnodigend, met aroma’s van rijpe bramen, zwarte kersen, viooltjes, kruiden, cacao en subtiele toasttonen. De smaak is vol, sappig en gestructureerd, met zij
Bodegas Juan Gil, Bodegas Nido - Clio 2022 heeft een diepe, robijnpaarse kleur. De neus is intens en verleidelijk, met aroma’s van zwart fruit, rijpe bramen, blauwe bessen, cacao, koffie, kruiden en subtiele geroosterde tonen. De smaak is vol, rijk en zij
Overige categorieën in Merken
Juan Gil
Bodegas Juan Gil is een gerenommeerd familie-wijnhuis uit Jumilla (Murcia), opgericht in 1916 door Juan Gil Giménez. In de loop van vier generaties heeft de familie Gil de oude traditie gecombineerd met moderne technologieën, en zich ontwikkeld tot een van de meest toonaangevende producenten van Jumilla.
Terroir en wijngaarden
De wijngaarden van Juan Gil liggen op grote hoogte (700–850 m) op zanderige en kalkrijke, stenige bodems — omstandigheden die ideaal zijn voor de inheemse Monastrelldruif, het hart van bijna al hun rode wijnen. Dankzij het droge klimaat (hoge temperaturen, weinig regen) ontwikkelen de druiven geconcentreerde aroma’s en krachtig karakter.
Druiven & stijl
De kern van Juan Gil’s wijnen is Monastrell, aangevuld met kleinere aanplant van Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot en Petit Verdot. Deze druiven worden met zorg geoogst en gevinifieerd in moderne faciliteiten: temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks, strikte hygiëne en gecontroleerde rijping in eikenvaten.




