Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093
Inloggen0
Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093

Rioja Vega Crianza 2020

Productomschrijving

Kersenrode kleur. In de neus zijn er tonen van rijp fruit (zwarte bessen en kersen) die goed geïntegreerd zijn met aroma's van de houtrijping (toast). In de mond is dit een fluweelzachte wijn met een goede structuur en een goed fruitgehalte en fraaie zuren.

Deze wijn komt van wijngaarden van meer dan 20 jaar oud. De aanplant van de wijngaarden gebeurde volgens kwaliteitscriteria, waarbij werd gestreefd naar lage opbrengsten en kleine trossen. Daarom is de plantagedichtheid zeer hoog (4.000 planten per hectare, volgens een plantageframe van 2,5 x 1 meter), enten met weinig kracht, Guyot-training voor hogere vegetatie, druppelirrigatie beheerd om een ​​goede oogst te garanderen met een bepaalde waterstress voor druiven van hogere kwaliteit.

Alcoholische gisting gedurende 6 dagen bij 28ºC. Maceratie in contact met de schillen gedurende 5 dagen en malolactische omzetting. 

12 maanden rijping in Amerikaanse eikenhouten vaten gevolgd door 6 maanden rijping op fles.

Eerder bekeken

Rioja Vega Crianza 2020
Rioja VegaCrianza 2020

Kersenrode kleur. In de neus zijn er tonen van rijp fruit (zwarte bessen en kersen) die goed geïntegreerd zijn met aroma's van de houtrijping (toast). In de mond is dit een fluweelzachte wijn met een goede structuur en een goed fruitgehalte en fraaie zure

Op voorraad
€10,95 Incl. btw
Toevoegen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking