Paolo Manzone
In het rustieke Serralunga d’Alba, in het hart van de DOCG Barolo, ligt de cru Meriame, waar Paolo Manzone zijn Nebbiolo voor zijn belangrijkste wijnen heeft aangeplant. De wijngaard dateert uit 1948 en de wijnstokken zijn soms tot wel 75 jaar oud. Manzone heeft zich laten inspireren door de Bourgogne en maakt Barolo’s die op Franse Bourgogne-vaten rijpen. Het zijn Barolo’s in een vrij moderne stijl, die passen bij de toegankelijke en wat aardse stijl Barolo’s die de cru Meriame levert.
In 1999 richten Paolo en Luisella Manzone de agriturismo Cascina Meriame op, vernoemd naar de cru Meriame waar de agriturismo en de bijbehorende wijngaarden liggen. De agriturismo is in die tijd in handen van de ouders van Luisella en duidelijk aan opknappen toe. Ze renoveren het compleet en bouwen een nieuw wijnhuis. Het wijngaardareaal omvat ruim tien hectare aan wijngaarden. Een deel van de wijngaarden ligt in de belangrijke cru Meriame waar de Barolo’s vandaan komen. Andere wijngaarden liggen in Sinio, iets ten oosten van Serralunga.
Door de relatief kleine productie is Paolo in staat om zelf 100% controle te hebben op iedere stap in het proces: van de druif tot aan de verkoop van zijn wijnen. In totaal maakt Paolo 100.000 flessen, waarvan 90% wordt geëxporteerd.
Naast Barolo maakt Paolo Manzone ook Arneis, Dolcetto, Barbera d’Alba, Nebbiolo d’Alba en een Langhe DOC (een blend van Nebbiolo, Barbera en Dolcetto).
Bleek geel van kleur. In de neus groene appel en abrikoos. Fruitige wijn met tonen van fris groen fruit, steenfruit en zachte bitters in de afdronk.
Robijnrode kleur. In de neus pruimen, kersen en ander donker fruit, aangevuld met laurier, ceder en viooltjes. Rijke, volle smaak van donker rood fruit (pruimen, kersen) en aangename tannines. Oogstjaar 2019 is groots!
Helder en licht robijnrode kleur. In de neus kersen, granaatappel, viooltjes en eucalyptus. In deze Nebbiolo wijn is duidelijke te proeven dat Manzone zich heeft laten inspireren door de Bourgogne wijnen.
Helder robijnrode kleur. In de geur rozenblaadjes, gedroogde pruimen, teer, hout. Krachtige smaak van kersen en pruimen aangevuld met aardse tonen, goede structuur, volle tannines. Afkomstig van 5 jaar oude stokken.
Helder robijnrode kleur. In de neus donkere kersen, gedroogd fruit, koffie, rozenblaadjes, teer en vanille. Volle, krachtige smaak, het fruit, tannines en hout zijn mooi in balans. Afkomstig van 75 jaar oude stokken.
Helder robijnrood van kleur. In de neus kersen, rozen, aarde, leer, specerijen en salie. Rijk en krachtig. Tegelijkertijd harmonieus en zacht. Oogstjaar 2016 is groots en heeft een enorm bewaarpotentieel!
- Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
- Telefoon: +31(0)646212093
- Email: [email protected]
Overige categorieën in Merken
Paolo Manzone
In het rustieke Serralunga d’Alba, in het hart van de DOCG Barolo, ligt de cru Meriame, waar Paolo Manzone zijn Nebbiolo voor zijn belangrijkste wijnen heeft aangeplant. De wijngaard dateert uit 1948 en de wijnstokken zijn soms tot wel 75 jaar oud. Manzone heeft zich laten inspireren door de Bourgogne en maakt Barolo’s die op Franse Bourgogne-vaten rijpen. Het zijn Barolo’s in een vrij moderne stijl, die passen bij de toegankelijke en wat aardse stijl Barolo’s die de cru Meriame levert.
In 1999 richten Paolo en Luisella Manzone de agriturismo Cascina Meriame op, vernoemd naar de cru Meriame waar de agriturismo en de bijbehorende wijngaarden liggen. De agriturismo is in die tijd in handen van de ouders van Luisella en duidelijk aan opknappen toe. Ze renoveren het compleet en bouwen een nieuw wijnhuis. Het wijngaardareaal omvat ruim tien hectare aan wijngaarden. Een deel van de wijngaarden ligt in de belangrijke cru Meriame waar de Barolo’s vandaan komen. Andere wijngaarden liggen in Sinio, iets ten oosten van Serralunga.
Door de relatief kleine productie is Paolo in staat om zelf 100% controle te hebben op iedere stap in het proces: van de druif tot aan de verkoop van zijn wijnen. In totaal maakt Paolo 100.000 flessen, waarvan 90% wordt geëxporteerd.
Naast Barolo maakt Paolo Manzone ook Arneis, Dolcetto, Barbera d’Alba, Nebbiolo d’Alba en een Langhe DOC (een blend van Nebbiolo, Barbera en Dolcetto).