Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093
Inloggen0
Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093
Filters

Merken

    Wat mag het kosten?

    Tot

    Merken

    Landen

    Inhoud fles

    Smaaktype

    Barbeito

    Het familiebedrijf Vinhos Barbeito werd opgericht in 1946 en behoort tot de top domeinen van Madeira. Op traditionele manier wordt hier gewerkt met moderne technologie. Er wordt gebruik gemaakt v...

    Het familiebedrijf Vinhos Barbeito werd opgericht in 1946 en behoort tot de top domeinen van Madeira. Op traditionele manier wordt hier gewerkt met moderne technologie. Er wordt gebruik gemaakt van de Estufa-methode, eigenaar Ricardo Diogo Freitas gebruikt de Canteiro-methode: de wijn ligt minimaal 5 jaar in houten foeders te rijpen, in loodsen waar de temperatuur zijn warme gang kan gaan. Er worden geen toevoegingen zoals karamel (kleurstof) toegevoegd. De Madeira’s worden individueel per jaar afgebotteld, waarbij de onderlinge verschillen in smaak en stijl nauwlettend in de gaten worden gehouden. Het resultaat hiervan zijn lichtgekleurde, frisse en zeer expressieve Madeira’s met een geheel eigen stijl met veel fruit. ‘I try to improve tradition’ aldus Ricardo. Als eerste producent koos Ricardo er ook voor om zogeheten ‘single casks’ of ‘single vineyards’ van één jaargang (Colheita) te vervaardigen. Hij selecteert daarvoor alleen de beste vaten. 

    Filter
    1 product
    Barbeito  Malvasia Colheita single cask 2003
    Barbeito Malvasia Colheita single cask 2003

    Zwoel en rijk van karakter, met geurige aroma’s van gedroogd fruit, rozijntjes, sinaasappelblad en hints van honing en pindakaas. In de smaak is de wijn vol, rond en zacht, met tonen van honing en mooie frisse zuren. Een rijpe, zoete wijn, met een verfris

    Op voorraad
    €48,95 Incl. btw
    Toevoegen

    Overige categorieën in Merken

    Barbeito

    Het familiebedrijf Vinhos Barbeito werd opgericht in 1946 en behoort tot de top domeinen van Madeira. Op traditionele manier wordt hier gewerkt met moderne technologie. Er wordt gebruik gemaakt van de Estufa-methode, eigenaar Ricardo Diogo Freitas gebruikt de Canteiro-methode: de wijn ligt minimaal 5 jaar in houten foeders te rijpen, in loodsen waar de temperatuur zijn warme gang kan gaan. Er worden geen toevoegingen zoals karamel (kleurstof) toegevoegd. De Madeira’s worden individueel per jaar afgebotteld, waarbij de onderlinge verschillen in smaak en stijl nauwlettend in de gaten worden gehouden. Het resultaat hiervan zijn lichtgekleurde, frisse en zeer expressieve Madeira’s met een geheel eigen stijl met veel fruit. ‘I try to improve tradition’ aldus Ricardo. Als eerste producent koos Ricardo er ook voor om zogeheten ‘single casks’ of ‘single vineyards’ van één jaargang (Colheita) te vervaardigen. Hij selecteert daarvoor alleen de beste vaten. 

    Barbeito
    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking