Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093
Inloggen0
Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093

Bodegas Bravo-Escos (Priorat) Les Camades (BIO) 2020

Bodegas Bravo-Escos (Priorat) Les Camades (BIO) 2020
Productomschrijving

De Bodegas Bravo-Escos, Les Camades is de meest klassieke expressie van de Priorat in de omgeving van Torroja, volgens wijnmaker Luis Bravo. De Les Camades is een blend van grotendeels Carignan en Grenache Noir aangevuld met Syrah, Merlot en Cabernet Sauvignon, die groeien in verschillende wijngaarden rondom Torroja. De bodem bestaat uit bruine leisteen met klei, kalksteen en alluviale resten. De wijnranken zijn zo’n 30 jaar oud en worden zo natuurlijk mogelijk verbouwd, met uiteindelijk doel biologische wijnbouw. 

De verschillende druivenrassen vergisten afzonderlijk van elkaar in speciale plastic tanks van 500 liter. De vergisting verloopt spontaan met behulp van natuurlijke gisten, waarbij het sap 8 tot 14 dagen in contact blijft met de schilletjes voordat de druiven worden geperst. Na de vergisting volgt een rijping van 14 maanden op 500l terracotta amfora’s en 225l vaten van Frans eikenhout, waarna de wijnen zorgvuldig met elkaar worden geblend.

In de neus aroma’s van zwarte bessen, wilde aardbeien en zwarte pruimen, aangevuld met tonen van Mediterrane kruiden en zoete specerijen en een opvallende mineraliteit. In de mond complex en toch elegant en rond met tonen van rijp fruit, ronde tannines en een mooie frisheid. Een wijn waarin warme, rijpe tonen mooi in balans zijn met frisheid en elegantie.

 

Productspecificaties

Kleur wijn
wit
Soort wijn
droog
Alcohol
13 %
Inhoud fles
0,75 l
Drinktemperatuur
18 °C
Karakter
fris en droog
Bewaardadvies
Nu op dronk, tot

Eerder bekeken

Bodegas Bravo-Escos (Priorat) Les Camades (BIO) 2020
Bodegas Bravo-Escos (Priorat)Les Camades (BIO) 2020

In de neus aroma’s van zwarte bessen, wilde aardbeien en zwarte pruimen, aangevuld met tonen van Mediterrane kruiden en zoete specerijen en een opvallende mineraliteit. In de mond complex en toch elegant, tonen van rijp fruit, ronde tannines en een mooie

Op voorraad
€24,95 Incl. btw
Toevoegen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking