Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093
Inloggen0
Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093

Door Diederick Swagemakers, 15 april 2024

Château Astros

Beste wijnliefhebber,

Na een aantal koude en regenachtige weken lijkt de lente van 2024 nu eindelijk meer zichtbaar te worden. De temperaturen stijgen en dat betekend voor ons dat het tijd is om een nieuw wijnhuis te introduceren afkomstig uit de Provence.

Het staat buiten kijf dat de laatste jaren rosé wijnen uit de Provence razend populair zijn. De voor Provence zo herkenbare licht roze kleur is goed voor ruim 85% van de totale productie in dit gehele gebied. Echter worden er ook witte en rode wijnen gemaakt, die overigens steeds meer aandacht krijgen van de producenten.

Een eeuwenoude wijnregio met veel historie gezien er al ruim 2600 jaar wijn wordt verbouwd. In deze zuidelijk gelegen regio heerst een mediterraans klimaat, de temperaturen tussen dag en nacht kunnen soms enorm verschillen. De winters zijn er mild en zacht en de zomers juist droog en warm zijn. De invloed van de zee en het terroir hebben grote invloed op de druivenrassen die er staan aangeplant. 

De meest voorkomende druivenrassen die staan aangeplant zijn Grenache Noir, Mourvèdre, Cinsault en  Syrah. Maar ook andere lokale druifsoorten zoals Rolle, Tibouren en Caladoc worden toegevoegd om een eigen signatuur aan de wijnen te geven. 

De Provence bestaat uit diverse regio's met ieder zijn eigen terroir, smaak en stijl. De bekendste zijn Côtes de Provence, Coteaux d’Aix en Provence en Bandol. Van alle wijn die in de Provence wordt gemaakt komt 75% uit de Côtes de Provence.

Château Astros is gelegen in het dorp Vidauban en gelegen op een 600 hectare groot natuurgebied. Ruim 80 hectare hiervan is aangeplant met wijngaarden en 10 hectare met appelbomen. Sinds 2021 voldoet het wijnbedrijf aan de strenge eisen om biologische wijnen te produceren, echter wordt hier al jaren met veel respect voor natuur gewerkt en wijn geproduceerd. Naast wijnen uit de Côtes de Provence maakt Château d'Astros ook wijnen uit de IGP Var. 

  • Domaine Astros Aventure Rosé (BIO)

De Aventure komt van wijngaarden uit de IGP Var (BIO) welke op het Domaine in Vidauban wordt gemaakt en gebotteld. Deze frisse en wat lichtere stijl rosé is zeer geschikt als aperitief of ideaal als begeleider van lichte salades, wit vlees (kip) of vis gerechten. Gemaakt van de druiven Grenache - Cinsault - Caladoc. 

https://www.chateauastros.com/wp-content/uploads/2024/03/FT_PRINT_aventure_Rs_2023.pdf

https://www.swagwijn.nl/aventure-igp-var-rose-2023.html

 

  • Château Astros Amour Rosé (BIO)

De Amour is de flagship cuvee van Château Astros en gemaakt van Grenache - Cinsault - Tibouren. Een AOC Côtes de Provence rosé en qua stijl wat voller en romiger dan de Aventure. Deze rosé is complexer in zijn smaken maar toch elegant, fris en in balans. De wijnen van Château Astros ontvangen regelmatig goede scores van wijnschrijvers. Zoals bijvoorbeeld de Amour rosé 92 punten heeft ontvangen van Wine Enthousiast.
https://www.chateauastros.com/wp-content/uploads/2024/03/FT_PRINT_amour_Rs_2023.pdf

https://www.swagwijn.nl/amour-cotes-de-provence-rose-2023-bio.html

 

  • Château Astros Absolu Rosé (BIO)

De Absolu is de top cuvee van Château Astros, een rosé met een fraaie balans tussen fruit, complexiteit  en intensiteit. Harmonieus en delicaat in de mond, mooi droog en lang van smaak. Wine Enthousiast scoort deze wijn 93/100 punten. Gemaakt van de druiven Grenache - Mouvedre - Cinsault. 

https://www.chateauastros.com/wp-content/uploads/2024/03/FT_PRINT_absolu_2023.pdf

Bekijk ook de website van dit Provence wijnhuis voor meer informatie:

https://www.chateauastros.com/en/the-estate/

Geniet van een fantastische zomer vol zonnige momenten en een lekker glas rosé!

 

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking