Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093
Inloggen0
Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093

Dom Pérignon Vintage 2012

Dom Pérignon Vintage 2012
Productomschrijving

Dom Pérignon is een merk van vintage Champagne geproduceerd door het Champagnehuis Moët & Chandon en dient als de prestigieuze champagne van dat huis. Het is vernoemd naar Dom Pérignon, een Benedictijnse monnik die een belangrijke pionier was op het gebied van kwaliteit voor Champagnewijn, maar die, in tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, de champagnemethode voor het maken van mousserende wijnen niet ontdekte.

Voor wijnmakers was 2012 een jaar vol tegenstellingen. Het was een jaar met een fantastische oogst, maar er moesten wel eerst wat problemen overwonnen worden. De natuur was onvoorspelbaar en onverbiddelijk: stevige vorst in de winter en in het voorjaar, en tijdens de bloeiperiode een stortvloed aan regen, hagelstormen en perioden van kou. De zomer kende verschillende hittegolven. De warmte en droogte waren erg gunstig voor het rijpingsproces en deden zorgen over de gezondheid van de druiven verdwijnen. De oogst duurde van 10 tot 26 september. De smaak van de druiven bleek direct veelbelovend: een mooie balans tussen fris en gul. 

Productspecificaties

Kleur wijn
wit
Soort wijn
droog
Alcohol
13 %
Druiven
Chardonnay, Pinot Noir
Inhoud fles
0,75 l
Gerechten
Aperitief, vis
Drinktemperatuur
8-10 °C
Karakter
Complex en rijk
Bewaardadvies
Nu op dronk, tot 15 jaar na de oogst

Eerder bekeken

Dom Pérignon Vintage 2012
Dom PérignonVintage 2012

Dom Pérignon is de topcuvée van champagnehuis Moët & Chandon, en wordt alleen gemaakt in de beste oogstjaren. De samenstelling varieert per jaar. Na de tweede vergisting krijgt de champagne zo'n acht jaar tijd voor rijping op de eigen gistcellen.

Niet op voorraad
€229,00 Incl. btw
Bekijken
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking